Käväisin paikallisessa ekokaupassa ihmettelemässä ja törmäsin itselleni uuteen tuttavuuteen, kookosjauhoon. Jauho on valmistettu kookosmaltosta, joka on kookosöljyn puristamisen jälkeen kuivattu jauhettu.

 

 

Kookosjauho on hyvin hienojakoista, kuitupitoista ja jauhoksi kohtuullisen vähähiilihydraattista. Lisäksi hiilihydraattien määrä suhteessa vehnäjauhoihin on huomattavasti pienempi siksikin, että kookosjauhoja käytetään ilmeisesti vain murto-osa (ilmeisesti noin 25-30 %) siitä määrästä, mitä vehnäjauhoja vastaavassa ohjeessa käytettäisiin. Tämä kompensoi kivasti myös kookosjauhojen kohtuullisen korkeaa hintaa. Sitkoa leipomuksiin ei tietenkään vehnäjauhojen lailla muodostu ja muutaman testileipomuksen jälkeen tarvittava jauhojen määräkin on vielä hiukan hakusessa, mutta joka kokeilukerrasta olen viisastunut ja ainakin täydellisen karppipannarin resepti alkaa olla jo aika lähellä!

Lisää tietoa kookosjauhosta löytyy ainakin valmistajan sivuilta.