Eilen päättynyt viikko kasvissyöjänä sujui ongelmitta, mutta pakko on myöntää, että tänään syömäni metwurstin siivu maistui kyllä hyvälle sekin... Metwurstia lukuunottamatta olen muuten tänäänkin jatkanut vielä puolivahingossa kasvissyönnillä, ruuaksi söin nimittäin eilisestä kokkailusta jäänyttä tofukasvispataa. Kylmäsavustetusta tofusta muodostui loppujen lopuksi melko lailla omasta päästä sävelletty tomaattinen kesäkurpitsa-paprika-tofu -paistos ja kyllähän sitä söi.

9a8d83f75f.jpg

Maussa ei ollut mitään vikaa, mutta ruuan suhteen erittäin ennakkoluuloisella luonteellani oli vähän vaikeuksia suhtautumisessa aivan makkaralta tuoksuneeseen tofuun... Jotenkin se oli vain määrittelemättömällä tavalla outoa, mutta voin kyllä ajatella ostavani sitä toisenkin kerran. Ja eilistä pataa tuli niin iso satsi, että sitä on hiukan pakkasessakn, joten ainakin kerran pari sitä tulee vielä väkisinkin syötyä :).

Kasvisviikon ehdottomasti paras makuelämys oli ex tempore ja omasta päästä repäistyllä ohjeella tehty kasvissosekeitto. Aineksina oli kasvisliemessä kypsennetyt keko kukkakaalia, pari porkkanaa ja iso punainen paprika,  jotka soseutin, maustoin suolalla ja valkopippurilla ja lisäsin sekaan reilun köntin mustaa koskenlaskijaa. Nautiskelin soppani raejuuston (se Lidlin rasvaisempi versio) kanssa ja kyllä olikin hyvää, ihanaa samettista talviruokaa. Olen kyllä aina tykännyt kasvissosekeitoista mutta ennen niiden pääraaka-aineena on ollut peruna ja nyt tuli testattua, että kukkakaali toimii perustana vähintään yhtä hyvin. Entisenä kaalinirsoilijana olen iloinen, että kukka- ja parsakaali maistuvat molemmat nykyään suorastaan hyvältä. Pitää siis antaa tofullekin vielä uusia mahdollisuuksia, tiedä vaikka päätyisi suosikiksi sekin.

Viikon kasvissyöntikokemusta viisaampana ajattelin nyt tähdätä siihen, että söisin ainakin 1-2 kertaa viikossa pääruuaksi kasvisruokaa. Vielä jäi monta hyvää reseptiä kokeilematta!